Nieuws

Een naadloze samenwerking voor een verbeterde VoIP-structuur

Geupload: 19-02-2024

Eén van de grootste uitdagingen waar Soubry, de legendarische pastafabrikant uit België, mee te maken had was het gebrek aan harmonie in de bestaande VoIP-infrastructuur. Het was dus tijd om het telefonieplatform te vervangen voor een betere en uiteindelijk ook goedkopere oplossing. GTV, de partner van Soubry op het gebied van ICT en telefonie, zocht uiteraard mee naar de beste oplossing.

Soubry, voorheen gebonden aan een complex netwerk van vier verschillende partijen, wilde af van de fragmentatie en de maandelijkse kosten per gebruiker elimineren. Bovendien streefden ze naar een verbetering van de beltarieven en wilden ze overschakelen naar een betrouwbare IP-DECT-oplossing in plaats van gebruik van smartphones.

Om deze problemen aan te pakken, bood GTV een alomvattende oplossing aan. Door het netwerk grondig te analyseren en aanpassingen voor te stellen om het VoIP-ready te maken, legde GTV een solide basis voor de implementatie van een nieuw systeem. Hierbij is gekozen voor de oplossing van ClearVox Nexxt, powered by X2com. GTV is een gespecialiseerd X2com en ClearVox partner en de samenwerking is er één van al vele jaren. Door het aanbieden van een ClearVox on-premise platform konden zij een oplossing bieden zonder maandelijkse kosten en een forfait aanbieden voor belminuten binnen België en Europa, in samenwerking met slechts één SIP-operator.

ClearVox hanteert een software voor verschillende modellen. Of er nu gewerkt wordt met 2 of 500 medewerkers, voor iedere situatie biedt ClearVox een passende oplossing. De keuze voor Soubry viel op Clearvox Enterprise Nexxt als on-premise server, samen met X2com SIP-trunking, waardoor Soubry was voorzien van een betrouwbare, schaalbare en kosteneffectieve oplossing.

De samenwerking tijdens dit traject met X2com werd door GTV als uiterst positief ervaren. X2com bood niet alleen zekerheid en back-up voor het project, maar nam ook de complexe taak van telefoonnummerportatie op zich, wat een aanzienlijke last van de schouders van GTV haalde. Door de uitstekende samenwerking konden deadlines worden gehaald en verliep de levering van hardware, licenties en advies tijdens de implementatie vlekkeloos.

Waarom partner worden?

Breed dienstenpakket

En altijd persoonlijke ondersteuning

Fullservice of Wholesale? U kiest!

Kies het partnermodel dat bij u past.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Alvast bedankt voor uw bericht! Laat zo specifiek mogelijk weten waarover u meer informatie wenst, dan kunnen we u het beste van dienst zijn.
Contact opnemen