Nieuws

Waarom kiezen voor glasvezel?

Geupload: 07-07-2023

Het aantal glasvezelverbindingen groeit snel, dat zal ook u niet zijn ontgaan. De traditionele koperverbindingen worden langzaamaan steeds meer vervangen door glasvezel, oftewel Fiber optic verbindingen. Het belooft ons razendsnel en betrouwbaar internet. Tijd om eens naar de voordelen van glasvezel te kijken.

Glasvezelinternet biedt verschillende voordelen ten opzichte van traditionele koperen bekabeling of draadloze verbindingen. Het eerste voordeel is absoluut de snelheid van gasvezelinternet. Glasvezel maakt gebruik van lichtsignalen, waardoor gegevens met zeer hoge snelheden worden verzonden. Dit zorgt voor snellere downloadsnelheden en kortere laadtijden voor websites en het streamen van media.

Glasvezelverbindingen zijn minder gevoelig voor storingen, elektromagnetische interventie en signaalverlies dan de koperen bekabeling. Ook bij invloeden van het weer, zoals regen en onweer, blijkt glasvezel stabieler te zijn.

De capaciteit om gegevens over lange afstanden te verzenden is van glasvezelkabels groter dan bij de koperen kabels. Hierdoor raakt het netwerk minder snel overbelast, zelfs tijdens piekuren wanneer er veel gebruikers tegelijkertijd actief zijn.

Met glasvezel heeft u een toekomstbestendige oplossing. Het is een technologie die in staat is om hoge snelheden te ondersteunen naarmate de vraag naar bandbreedte blijft groeien. Met de opkomst van nieuwe technologieën zoals 5G, Internet of Things (IoT) en cloud computing zal de behoefte aan hogere en betrouwbare internetverbindingen alleen maar toenemen.

De beschikbaarheid van glasvezel is afhankelijk van de locatie. Niet alle gebieden hebben op dit moment toegang tot glasvezelnetwerken. De uitrol hiervan is nog steeds in volle gang.

Standaard glasvezelverbinding wordt gebruikt door meerdere personen of bedrijven op de betreffende locatie, waarbij de bandbreedte wordt gedeeld. Daarnaast is er ook een dedicated glasvezelverbinding, oftewel dedicated fiber. Dit is een verbinding die exclusief wordt gebruikt door één enkele gebruiker of organisatie. Dedicated glasvezel biedt verschillende voordelen en is met name belangrijk voor bedrijven en organisaties die afhankelijk zijn van een betrouwbare en snelle internetverbinding voor hun dagelijks bezigheden.

In de eerste plaats krijgt de gebruiker de volledig bandbreedte van de verbinding. Hierdoor bent u gegarandeerd van een stabiele verbinding. Aangezien de verbinding niet wordt gedeeld met andere gebruikers, wordt de snelheid en betrouwbaarheid ook niet beïnvloed door het gebruik van anderen. Het niet delen van de verbinding verminderd ook het risico op beveiligingsinbreuken.

Er is minder kans op gegevensdiefstal, afluisteren of andere vormen van cyberaanvallen. Vooral bedrijven die gevoelige informatie verzenden, kiezen daarom voor een dedicated verbinding.

De bandbreedte kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van de gebruiker. Ideaal voor bedrijven die flexibiliteit en schaalbaarheid nodig hebben in hun netwerk.

Tot slot kunt u als gebruiker profiteren van specifieke Service Level Agreements die in een contract worden vastgelegd. SLA’s bieden specifieke prestatiegaranties, zoals uptime, latentie en responstijden voor technische ondersteuning. Dit geeft gebruikers gemoedsrust, omdat ze kunnen vertrouwen op de gegarandeerde prestaties en ondersteuning die ze krijgen van de serviceprovider.

De prijs voor een dedicated glasvezelverbinding ligt hoger dan bij een gedeelde verbinding. De keuze voor dedicated fiber hangt af van de behoefte en eisen, maar ook het budget van de gebruiker of organisatie. Daarnaast is het belangrijk om de beschikbaarheid te bekijken. Neem contact op met X2com om de opties en mogelijkheden te bespreken.

Waarom partner worden?

Breed dienstenpakket

En altijd persoonlijke ondersteuning

Fullservice of Wholesale? U kiest!

Kies het partnermodel dat bij u past.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Alvast bedankt voor uw bericht! Laat zo specifiek mogelijk weten waarover u meer informatie wenst, dan kunnen we u het beste van dienst zijn.
Contact opnemen